Hoppa till innehåll

BRA FOTBOLLSHANDSKAR ONLINE

VI FINNER DINA NÄSTSA PAR HANDSKAR GENOM VÅRA RECENSIONER!

adidas Målvaktshandske X Pro Diamond Edge
1299 kr

Adidas x Pro Diamond Edge

Fotbollshandskar tillverkade av Adidas för dig som letar nya handskar.

LÄS RECENSIONEN
adidas Målvaktshandske X Pro Diamond Edge
1299 kr

Adidas x Pro Diamond Edge

Fotbollshandskar tillverkade av Adidas för dig som letar nya handskar.

LÄS RECENSIONEN
Select pro grip 88 v22
1099 kr

Select Pro Grip 88 V2

Sköna Målvaktsandskar för dig som vill ha något extra

LÄS RECENSIONEN
hyper red
1299 kr

Uhlsport Målvaktshandske Supergrip+ HN HYPERRED

Ett par sköna handskar med grepp i alla lägen.

LÄS RECENSIONEN

Vi på fotbollsgrejer rekommenderar alltid det bästa av vår kunskap. 

Vad finns det för olika typer av fotbollshandskar? 

Det finns flera olika typer av fotbollshandskar. Den största skillnaden är vilket latex handsken är gjord av. Det kan man inte direkt se, men det står ofta om vilken latex handsken är gjord av. Sedan har man fotbollshandskar som är stora eller små i storleken. Det lättaste sättet att ta reda på det är via att kolla vår storleksguide, för att mäta dina händer och hitta rätt storlek. Ibland kan du hamna mellan två tal, och då rekommenderar vi den större storleken.

Det finns handskar som är väldigt tunna, så att det känns som ett “extra” lager hud. Ett exempel på dessa är nike vapor grip 3, som väger endast 100 gram. Sedan finns det målvaktshandskar som är stora till storleken, till exempel select handskarna. 

Vi hjälper er att hitta det som passar för just er!

Vilka olika typer av tillverkare finns det? 

Det finns mängder av fotbolls handsktillverkare. Några bjässar inom branschen är Nike, Adidas och Puma. Det finns även ett flertal små tillverkare som tillverkar bra produkter till ett överkomligt pris. Dem kanske inte har samma kvalitet men dem gör jobbet.

Vad är det man ska ha för fotbollshandskar?

Det skiljer sig från person till person. Har man smala händer är fotbollshandskar av Nike ett bra val. Har man däremot breda och stora händer så är select det bästa alternativ på tillverkare av fotbollshandskar.

Det finns också handskar med latex som är anpassade för olika väder till exempel regn, sol och andra väder. Nästan alla handskar har även en speciell “cut” som gör handsken unik. 

Negative cut, ger dig en tight passform i handsken och känns som att du bara använder dina händer. 

Roll cut är känt för att ha mycket latex och en tight passform. Latexen är rullad mellan dina fingrar som ger en stor greppyta med en skön touch på bollen. 

Hybrid cut är som det låter, en hybrid mellan dem två föregående handskarna. En del av handsken har roll cut och en annan del negative cut. Dessa ger ett bra val till dig som gillar att experimentera.

Något viktigt att veta om fotbollshandskar?

Det enda som man behöver veta om fotbollshandskar är att man alltid ska hitta en fotbolls handske som passar ens hand, inte bara att den ser bra ut och är snygg och cool. Man ska inte få ont av sina fotbollshandskar, men dem ska sitta tight på handen. Detta skapar en annorlunda känsla mot vad ett par vanliga tjock handskar gör, men man kommer att få en bra touch på fotbollen samt ett bra grepp på bollen.